[11.4.2023.-13.4.2023.] Od 11. do 13. travnja na vanjskim sportskim školskim terenima đakovačka Gimnazija A. G. Matoša organizira prvu proljetnu Gimnazijadu, u kojoj će učenici, ali i profesori odmjeriti snage u nogometu i odbojci.

Natjecanja će se odvijati svakoga dana od 9:00 sati, a prijavljeno je ukupno 25 ekipa, točnije 12 ekipa za nogometni turnir i 13 ekipa za odbojkaški turnir.

Sve su ekipe sastavljene od učenika koji pripadaju isključivo istom razredu (mješovito m/ž) i uz njih se natječu dvije ekipe profesora (zbornica). Odbojkaški turnir odigrat će se u utorak i četvrtak, a nogometni u srijedu i četvrtak.

Službeno otvorenje Gimnazijade i pozdravni govor ravnatelja planirani su za utorak 11. travnja u 9:00 sati.

Nakon otvorenja počinje odbojkaški turnir s prvom utakmicom između ekipe zbornice i ekipe jednog maturalnog razreda (4. a ).

Proglašenje pobjednika i zatvaranje natjecanja planirano je za četvrtak 13. travnja u 12:00 sati.

„Glavna ideja organizacije ovakvoga događaja bila je omogućiti učenicima naše škole da provedu aktivne, sportske proljetne praznike družeći se na svježem zraku izvan nastave.“, rekla nam je profesorica Mirela Šunda, koja uz učenike 2. a razreda Mirtu Čotu i Ivana Bilaća čini organizacijski tim.

Uvod u Gimnazijadu bilo je jučerašnje službeno izvlačenje.

Igor Kretonić
Foto: Gimnazija A. G. Matoša