Početkom travnja 2023. održano je 61. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojemu su sudjelovali i učenici Osnovne glazbene škole pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova.

Ovo natjecanje smatra se najprestižnijim i po konkurenciji najjačim u državi, a ogledalo je rada učenika i studenata te njihovih mentora, stoga ostvariti rezultate koji su u samom vrhu piramide itekako znači i učenicima i učiteljima naše glazbene škole.

Đakovačku Glazbenu školu predstavljali su:

  • Marko Funarić, učenik 6. razreda kod učiteljice i mentorice Brigite Menrat koji je u disciplini KLAVIR III. kategorija ostvario ogromnih 96,88 bodova i time osvojio 2. nagradu;
  • Lucija Mikić, učenica 3. razreda kod učitelja i mentora Darka Šunića je u disciplini BISERNICA I. kategorija ostvarila ogromnih 97,08 bodova i time osvojila 2. nagradu;
  • Petar Vlajčić, učenik 6. razreda kod učitelja i mentora Darka Šunića je u disciplini BISERNICA III. kategorija ostvario najviše bodova (98,56) i time osvojio 1. nagradu i
  • Marko Jakobović, učenik 4. razreda naše glazbene škole PO u Strizivojni kod učitelja i mentora Vladimira Čatića je u disciplini BISERNICA II. kategorija ostvario najviše bodova (99,10) i time osvojio 1. nagradu.

Iz Glazbene škole istiću da su Marko Jakobović i Petar Vlajčić učenici s najviše bodova od svih natjecatelja u disciplini bisernica na razini osnovne glazbene škole.

Također napominju da je Marko nedavno sudjelovao i na međunarodnom natjecanju tamburaša u Subotici gdje je od ukupno 130 natjecatelja bio najbolji. Sve učenike, kao i do sada, na klaviru je odlično pratila Matea Matić, mag.

Izvor|Foto: Osnovna glazbena škola pri OŠ “Ivan Goran Kovačić”