NOGOMETAŠI ĐAKOVO CROATIJE GOSTOVALI U OTOKU I DOZNALI PROTIVNIKA U POLUFINALU KUPA

OTOK – ĐAKOVO CROATIA 1:3 (1:2)

Nogometaši đakovačkoga trećeligaša nastavljaju sa zacrtanim planom priprema pred početak nove sezone koja kreće 22. kolovoza. U četvrtak, 30. strpnja trener Hrvoje Bušić poveo je svoje nogometaše u Otok gdje su se susreli s odličnim Međužupanijskim nogometnim ligašem. Iako su na put Đakovčani krenuli bez onih najiskusnijih (Grgačević, Pongračić, Boškoviić), ostvarili su zasluženu pobjedu.

Već na otvaranju utakmice Đakovčani su postigli dva pogotka za komotno vodstvo 2:0. Prvi se u listu strijelaca upisao mladi Bionda da bi vodstvo povećao Duje Batinić. Nakon toga, i domaćini su otvorenije krenuli prema đakovačkom golu  što im je u posljednjoj minuti donijelo smanjenje rezultata. Domaćini su iz kaznenoga udarca smanjili na 1:2.

U drugom poluvremenu Đakovčani su potvrdili zasluženu pobjedu. Drugim pogotkom raspoloženi Bionda postavio je konačni rezultat: Otok 1 – Đakovo Croatia 3.

Đakovo Croatia nastupila je u sastavu: Jukić, Filipović, Galičić, Duje Batinić, Klemen, Kolak, Mendeš, Domagoj Ivić, Barukčić, Ljulj, Bionda. (Još su igrali: Štangl, Ante Batinić, Ilakovac, Valentić, Milić, Lovaković, Mor, Češnik, Čuić). Trener: Hrvoje Bušić.

U polufianalu kupa Đakovo Croatia protiv drugoligaša iz Bijeloga Brda

Nakon što su u srijedu odigrane utakmice drugoga kola Kupa Osječko-baranjske županije, nogometaši Đakovo Croatije doznali su protivnika u polufinalu. Đakovačka i čepinska momčad bile su slobodne u drugom kolu pa su s nestrpljenjem očekivale svoje protivnike. BSK je na svom terenu s uvjerljivih 4:0 bio bolji od Radničkoga iz Meca dok su Belišćani slavili protiv Vihora iz Jelisavca s 5:1.

Tako će se u srijedu (5. kolovoza) s početkom u 18:00 u polufinalu sastati: BSK (B. Brdo) – Đakovo Croatia i Belišće – Čepin. Finalisti stječu pravo nastupa u prvom kolu Kupa Hrvatske.

Autor: Miro Šola