U subotu, 11. lipnja, održan je turnir u Slavonskom Brodu na kojemu su đakovačke košarkašice, članice KK “Đakovo” u kategoriji do 11 godina, odigrale svoje prve službene utakmice.

U pravoj natjecateljskoj atmosferi, djevojčice su upisale jednu pobjedu i dva poraza ( pobjeda nad Slavoncem, porazi od Županje i Broda).

Kroz sve tri utakmice su bile prisutne želja i volja za natjecanjem, puno borbe i zalaganja na što su u klubu jako ponosni.

Lijepo su se zabavili i jedva čekaju nove utakmice i nove izazove.

Za KK Đakovo su nastupile:

Lucija Mihić, Lucija Ostrogonac, Leonela Mandarić, Tara Vrtarić, Mia Novoselović, Tina Ćorluka, Jelena Matijević, Lana Jurić, Vanesa Begović, Iva Mandarić. Trenerica: Mirna Vuksanović.

U konkurenciji dječaka rođenih 2010.godine i mlađi, đakovački košarkaši su zauzeli drugo mjesto na jakom turniru u Valpovu.

Ždrijeb im je prvog dana za protivnika donio ekipu košarkaškog kluba Crikvenica. Koncentriranom i agresivnom igrom na oba kraja terena kontrolirali su rezultat od početka do kraja, da bi na kraju na semaforu svjetlilo 59:39 u korist đakovačke ekipe.

Finalnu utakmicu drugoga dana igrali su protiv ekipe Vrijednosnica Osijek. Bolje otvaranje utakmice i lepršavija igra osigurala im je prednost od +8 na poluvremenu. U drugom poluvremenu slijedi pad koncentracije, protivnici odigravaju bolju kolektivnu obranu i na kraju zasluženo slave rezultatom 50:41.

„Igrama na turniru smo izuzetno zadovoljni, posebice pristupom igri i angažmanu koji su bili na visokom nivou. Naša mlada ekipa bogatija je za još jedno iskustvo odigravanja jakih utakmica.“, poručuju iz kluba.

Nastupili su u sastavu:

Petar Unterajner, Josip Stević, Milan Klepić, Antonio Josipović, Filip Kšan, Maks Dadić, Luka Unterajner, Gabrijel Matijašević, Ilija Mikić, Ivor Stilinović, Toni Ljepotić, Erik Kordić, Hrvoje Aščić. Trener: Davor Lončarić

Izvor|Foto: KK “Đakovo”