Ovoga petka s početkom u 19:00 sati u Rock baru King bit će održane „Đakovačke kulturne tribine“ na kojima će gostovati vinkovački pisci Franjo Nagulov i Davor Ivankovac te Đakovčanin Mario Šulina.

Događaj je to u sklopu „Đakovačkog ljeta“, a organizira ga Ogranak Matice hrvatske Đakovo kao dio programa slavljenja 50 godina postojanja.

Franjo Nagulov rođen je 1983. godine u Vinkovcima. Diplomirao hrvatski jezik i književnost, te knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Objavljivao u nizu utjecajnih književnih časopisa te je zastupljen u više antologija suvremene hrvatske poezije. Pjesničke radove te književne kritike objavljivao u emisijama Poezija naglas, Šest minuta poezije u šest te Bibliovizor Trećega programa Hrvatskoga radija. Scenarist je filma Adam, čiju režiju potpisuje Mario Šulina.

Davor Ivankovac rođen je 1984. u Vinkovcima. Diplomirao hrvatski jezik i književnost i knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Piše poeziju, prozu i književnu kritiku. Za književnu kritiku nagrađen Poveljom uspješnosti Julija Benešića 2014. godine. Dobitnik nagrade Lapis Histriae 2017. za kratku priču „Ponedjeljak“. Poezija mu je prevedena na nekoliko jezika i zastupljena u nekoliko domaćih i inozemnih panorama i antologija. Živi u Nuštru, radi u Vukovaru.

Đakovčanin Mario Šulina producent je i redatelj filma Adam. Adam je priča o poslijeratnom životu oca koji boluje od PTSP-a i njegovog sina koji mu je sve što ima u jednom slavonskom selu. Adam pokušava odgojiti sina u okruženju koje na njega gleda kao na čudaka i ne prepoznaje njegovu patnju.

Moderator događaja je Hrvoje Miletić, potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske Đakovo.

Nakon kulturne tribine, svim posjetiteljima bit će prikazan film Adam.

Igor Kretonić

Foto: Ogranak Matice hrvatske Đakovo