Đakovačke odbojkašice uzrasnog godišta 2012. i mlađe, vikend su provele u Zadru gdje su kao prvakinje Slavonije i Baranje nastupile na Državnom prvenstvu koje se igralo u Zadru.

Djevojke su se prvi puta plasirale na jedno ovako veliko natjecanje te su odmah napravile sjajan uspjeh osvojivši sedmo mjesto u konkurenciji osamnaest ekipa.

Nakon pobjede od 2:0 protiv Vodnjana i poraza 2:1 od zagrebačkog Olimpika plasirale su se dalje u grupu za plasman od 1. do 12. mjesta. Ondje su slavile 2:1 protiv Gusara iz Omiša te izgubile 2:1 od zagrebačke Mladosti što im je donijelo četvrtfinalni susret protiv Trogira.

Protiv Trogira, kasnijeg prvaka, đakovačke mini odbojkašice upisale su poraz od 3:0, a potom poraz i u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta, gdje je bolji rezultatom 2:1 bio zagrebački Don Bosco.

Nakon ova dva poraza čekao ih je susret za 7. mjesto i susjedi Ferivi iz Višnjevca. Đakovčanke su u ovom susretu pokazale sve što znaju i rezultatom 2:1 došle do velike pobjede i sedmog mjesta u državi.

Sjajan je ovo uspjeh đakovačkih mini odbojkašica i veliki poticaj za budućnost đakovačke odbojke.

Igor Kretonić
Foto: OK Đakovo