Posljednji dio pripremnog perioda je iza đakovačkih odbojkašica, a odrađen je u subotu u Valpovu gdje su igrale već tradicionalni Valpovo Kup. Iako oslabljeni neigranjem čak tri igračice, djevojke koje su iznijele jučerašnji teret maksimalno su shvatile zadatak koji je pred njima i odradile su ga na najbolji mogući način.

Đakovačke odbojkašice na turnir su došle kao braniteljice naslova koji su na kraju i uspjele obraniti.

Nakon uvodnih pobjeda u grupi nad Našicama (2-0) i Ferivi Višnjevcem (2-1), došao je red na finalni dvoboj protiv zagrebačkog Dinama. U finalu su mirnom i koncentriranom igrom došle do pobjede (2-0) čime su ponovno podiglie trofej pobjednika.

POJEDINAČNE NAGRADE: Dorotea Habijanec proglašena je najboljom blokericom turnira, a tehničarka Lucija Mrkić zaslužila je priznanje za najbolju igračicu turnira.

„Čestitamo našim sjajnim odbojkašicama koje su odigrale fantastičan turnir. Na pravi su način najavile kup utakmicu protiv Vinkovaca koju igramo u đakovačkoj dvorani u utorak od 20:00 sati, a sama liga počinje narednog vikenda. U prvome kolu nove sezone Prve B hrvatske odbojkaške lige gostujemo u Osijeku kod AOK Osijeka.“, poručuju iz OK Đakovo.

OK Đakovo: Iva Hodić, Dorotea Habijanec, Josipa Radoš, Barbara Mađarević, Matea Ćato, Petra Lukić, Lucija Mrkić, Nikol Marošević, Marija Verhas i Josipa Rotim. Trener: Dragan Božić

Izvor|Foto: OK Đakovo