Lađarska ekipa Đakovački bećari koja djeluje unutar Vaterpolo kluba Đakovo poznata je po nastupima na neretvanskom Maratanu lađa te organizaciji sličnog natjecanja na Boroviku pod nazivom Kup Borovik.

Na taj način za njih i Đakovo se čulo po čitavoj Hrvatskoj, a sada će se čuti još i više budući da su dobili svoju himnu!

Za himnu je zaslužan Dyaco koji ju izvodi, tekst i glazbu potpisuje Mislav Živković, a aranžman Danijel Car, Damir Ergotić i Mislav Čatić.

“Glazba je sastavni dio sporta i svi sportski klubovi na svijetu imaju pjesmu koja im je od posebne važnosti. Takve pjesme često nazivamo himnama kluba. Tako je došlo vrijeme da ekipa Đakovčakih bećara dobije svoju himnu, a ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju iste. Vjerujemo kako će nam himna dati dodatnog elana da nastavimo sa svim aktivnostima u kojima sudjeluje Vaterpolo klub Đakovo, kao što su razna volontiranja na akcijama oko grada Đakova ili kao što je organizacija Kupa Borovik koja je bila moguća uz sve naše sponzore i pokrovitelje uključujući i suorganizatore Turistička Zajednica Grada Đakova – Visit Djakovo. Nakon preslušavanja himne ako se poželite okušati u pomalo neobičnom sportu ali sa odličnom ekipom slobodno se javite”, poručuju Đakovački bećari.

Himnu možete poslušati ovdje:

Igor Kretonić
Foto: ustupljena fotografija