ĐAKOVAČKI BEĆARI NA 22. MARATONU LAĐA U METKOVIĆU

Nekoliko mjeseci trajale su pripreme đakovačkih vaterpolista koji su se prijavili za sudjelovanje na 22. Maratonu lađa koji je postao brand Metkovića. Đakovački bećari, kako su se prozvali, punih sedam dana boravili su u Metkoviću gdje su se pripremali za dionicu dugu 22,5 kilometra. U srijedu su Đakovčani odradili i kvalifikacijsku utrku u vremenu 1 sati, 42 minute i 47 sekundi koja je određivala i startno mjesto za glavnu utrku.

U subotu, 10. kolovoza, točno u 17:00 sati, pucnjem kuburaške skupine, započela je utrka na kojoj je sudjelovalo 28 ekipa koje broje deset veslača, bubnjara i parićara.

Za Đakovačke bećare nastupili su: Bruno Markulić (kapetan), Karlo Ditrih, Matej Blažević, Josip Barišić, Nikola Barišić, Vlado Šimić, Ante Beljan, Jure Rotim, Tihomir Klemen, Krešimir Željeznik, Ivan Gurdon, Ivan Išasegi, Marko Grbavac, Neven Markulić, Lovro Martić.

Svoje dojmove o metkovskoj utrci lađa u jednom je dahu opisao Neven Markulić: „Nakon prospavane noći, mogu reći da je ovaj maraton od 22,5 kilometra, gdje sunce udara ravno u glavu, a Neretva hladna, divlja i puna valova, najgori psiho-fizički napor u mome životu. Ali, opet sve je lakše kada imaš najbolju i najluđu ekipu u lađi. Odveslali smo maraton za 2 sata, 24 minute, samo 14 minuta sporije od pobjednika. Imali smo podršku cijelim putem u svakom mjestu koje smo prolazili. Hvala svima na ovom prekrasnom iskustvu, zaključio je Markulić.

Pobjednici 22. Maratona lađa su Gusari iz Komina s rezultatom 2:11,16. Samo četiri sekunde sporiji bili su veslači Stabline dok je treće mjesto pripalo Crnom putu iz Metkovića. Đakovački bećari u cilj su stigli kao 21. posada.

Izvor: Miro Šola