Brojna poskupljenja, s kojima je suočeno čitavo stanovništvo Republike Hrvatske, nisu obišla niti đakovački Dom za starije i nemoćne osobe.

Sve vrste poskupljenja bitno utječu na poslovanje Doma za starije i nemoćne te su od 1. srpnja 2022. godine uz prethodnu suglasnost Upravnog vijeća odlučili povećati cijenu svojih usluga za 10 %.

Povećanje cijena uzrokovano je prvenstveno poremećajem cijena na tržištu energenata te poskupljenjem živežnih namirnica i drugih potrepština neophodnih za normalno funkcioniranje Doma. Na upit koji smo ondje poslali dobili smo odgovor vršitelja dužnosti ravnatelja Petra Peradića kako im je u 2022. godini cijena plina uvećana 400 %, živežnih namirnica 10-30 %, troškovi nužnih popravaka u Domu 10-50 %, a došlo je i do porasta brojnih drugih troškova.

Nadalje, Peradić kaže kako u ovoj i narednoj godini novo povećanje cijena nije planirano, a unatoč svim poskupljenjima Dom je uspio zadržati visoku razinu kvalitete usluge te ostati i dalje među najjeftinijima u Republici Hrvatskoj.

Cijene smještaja u Domu od 2.673,00 kn do 3.773,00 kn

Cijene smještaja u đakovačkom Domu za starije i nemoćne variraju ovisno o njegovoj vrsti. Tako će se za, najjeftiniji smještaj, onaj u dvokrevetnoj sobi s balkonom morati izdvojiti 2.673,00 kn mjesečno, dok će se najskuplji smještaj u novom stacionaru morati izdvojiti 3.773,00 kn mjesečno.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo