Postalo je već svima jasno kako u Đakovu iz dana u dan raste ljubav prema pub kvizovima, a potvrđuju to i đakovački gimnazijalci, koji su ove subote u Šibeniku postali pobjednici drugog izdanja Nacionalne kviz lige!

Na prošlogodišnjem, premijernom, izdanju zauzeli su šesto mjesto, a ovoga puta su otišli do samoga kraja te trofej nose sa sobom u Đakovo.

Na finalu je nastupilo 20 ekipa, a prethodilo mu je 8 napetih online kola održanih po školama u kojima je sudjelovalo oko 300 ekipa, podijeljenih u različite divizije.

Samo finale održalo se u Kući Arsen, a natjecale su se 3 ekipe iz Zagreba, 2 iz Šibenika te 1 iz Đakova, Karlovca, Rijeke, Osijeka, Paga, Hvara, Posušja, Zadra, Korenice, Novske, Pazina, Bjelovara, Požege, Slavonskog Broda i Čakovca.

Nakon večeri prepune uzbuđenja, ekipa đakovačkih gimnazijalaca pod nazivom “Đakovačkih 5” ostavila je konkurenciju iza sebe i osvojila prvo mjesto.

Ekipu Đakovačkih 5 činili su India Funarić (2. razred), Domagoj Petz (3. razred), Petar Vidović (3. razred), Mirta Čota (3. razred) i Ivan Bilać (3. razred).

Mentor, odnosno proktor, ekipe bio je profesor Dubravko Aladić, a u njegovoj odsutnosti ekipu je u Šibenik vodila profesorica Martina Klarić.

Igor Kretonić
Foto: Đakovačkih 5