Vinkovački premijerligaš Spačva bio je od 24. do 26. kolovoza domaćin prvoga Međunarodnoga rukometnoga turnira na kojemu su nastupili mlađi kadeti, kadeti i dječaci u mini rukometu.

Đakovački prvoligaš u Vinkovcima je nastupio s dvije momčadi: mlađih kadeta (igrači rođeni 2004. godine) pod vodstvom trenera Davora Škalića i kadeti (igrači rođeni 2002. godine) koje vodi trener David Lubar.

Mlađi kadeti na kraju turnira osvojili su šesto mjesto. U skupini su pobijedili RK Ivan iz Starih Mikanovaca (9:6) i RK Kamp Rastimo iz Novoga Sada (13:10), a poraženi su od Bjelovara 21:12. U četvrtfinalu su mladi Đakovčani poraženi od Valpovke 21:12 čime su stekli pravo nastupa za plasman od petoga do osmoga mjesta. Đakovački mlađi kadeti pobijedili su Zrinjski iz Mostara (14:8), da bi u borbi za peto mjesto izgubili od Broda rezultatom 14:8.

Mlađi kadeti: Filip Davidović, Gabrijel Relatić, Nino Juroš, Erik Ćurić, Blažan Bičvić, Ante Puljić, Mislav Maljarić, Lovro Perić, Karlo Erceg, Luka Spajić, Luka Gomboš, Mateas Kutjevac, Ivan Petrović, Ivan Goluža, Dario Lulić, Antonio Sivak. Trener: Davor Škalić.

 

Đakovački kadeti otišli su do kraja. Nakon dvodnevnoga natjecanja Đakovčani su osvojili prvo mjesto. U prvoj utakmici igrači Borisa Lubara pobijedili su Županju 16:11, poraženi su od Bjelovara (21:12) i neriješeno protiv Rudara (12:12).

U četvrtfinalu kadeti Đakova bili su bolji od Ribole Kaštela 12:10, u polufinalu su bili bolji od Bjelovara 18:12, da bi u finalu slavili protiv Rudara iz Ruda s minimalnih 13:12.

Osim pobjedničkoga pehara Đakovčanima je pripala i pojedinačna nagrada. Luka Poplašen proglašen je najboljim igračem turnira, najbolji strijelac je Dejan Miljković (RK Lavovi Bačka Palanka), a golman Matija Kuhar iz Rudara.

Pobjednički pehar osvojili su: Filip Orlović, Matej Serdarević, Kristian Tokić, Luka Majstorović, Luka Jukić, Lovro Gregačević, Toni Pešut, Borna Gilman, Luka Poplašen, Petar Jarčević, Ivan Stipić, Luka Matačić, Filip Ćurić, Stjepan Dramac, Karlo Mesić, Manuel Relatić, Fran Kokanović, Marin Božičević, Niko Marić. Trener: Boris Lubar.

 

Izvor: Miro Šola