Utakmicu 4. kola košarkaši KK Đakovo odigrali su ovaj vikend u Slavonskom Brodu i na koncu upisali zasluženi poraz 83:82 ( 40:40 ).

Nije tako moralo biti s obzirom na tijek utakmice gdje je đakovačka ekipa, nakon izjednačenih 40:40 na poluvremenu, u nastavku dobrom i koncentriranom igrom nadigrala suparnika te na nekoliko minuta do kraja imala dobru igru i skoro +15 s izglednim uspješnim epilogom.

Ali tu negdje pala je “roleta” pa teško objašnjivom serijom pogrešaka, dosuđenih nepotrebnih tehničkih grešaka, loših i nepotrebnih selekcija šuteva skoro dobivena utakmica jednostavno je “glupošću isprovocirana” da se okrene na drugu stranu.

Puno puta ispričana sportska priča, u košarci pogotovo.

Dakako, tome su svakako “doprinijeli” i domaći košarkaši koji vješto, maksimalno koriste svoj momentum te nakon posljednje nepotrebne đakovačke pogreške sa zvukom sirene postižu koš za zasluženu pobjedu.

Kod KK Đakovo Antun Hrkač postigao je 25 poena, Stjepan Hajduković 17, Filip Škrinjarić 13, Franko Jurić 10, Nikola Turalija 8, Neven Čupić 7, Jakov Marjanović 2 a nastupili su još Nikola Jurić, Niko Letica, Luka Mlakar i Ivan Goluža.

Đakovačkim košarkašima preostaje analizirati vlastite greške te se pokušati pripremiti za predstojeće utakmice u nastavku prvenstva. To znači već za idući vikend gdje u Đakovo dolazi ekipa KK Požega. U toj utakmici Đakovčani slove kao favoriti.

POČETNICI UVJERLJIVI U DOMAĆOJ UTAKMICI

Najmlađi natjecatelji, oni u konkurenciji U-13, odigrali su domaću utakmicu protiv vršnjaka iz KK Belišće te postigli uvjerljivu pobjedu 79:34 ( 45:15 ). Sigurno i koncentrirano već u početku osigurana je uvjerljiva prednost koja je do kraja samo rasla do konačnog rezultata. Valja reći da je gostujuća ekipa imala i nesreću na zagrijavanju gdje su se dva momčića nespretno sudarila glavama i završila na đakovačkoj Hitnoj. Želimo im brz oporavak!

Izvor|Foto: KK Đakovo