PRVA KOŠARKAŠKA LIGA, 5. KOLO

 

                              

 

 

84:58

(26:12; 16:18; 22:11; 20;17)

Dubrovnik – Dvorana Gospino polje. Gledatelja:200. Suci: Marko Živaljić, Roko Hordov, Neven Jurjević.

DUBROVNIK: Petrović 4, Stasjuk 6, Soko 6, Došen 15, Dubelj 11, Mustapić 10, Filip Vujičić 12, Vodopija,  Lučić 8, Boban 12, Jakov Vujičić. Trener: Željko Vreća.

ĐAKOVO: Vladović 20, Barberić, Miličević 4, Češkić 7, Hajduković 2, Kukučka, Pavlović, Namjesnik, Vukadin 2, Hrkač 23. Trener: Davor Lončarić.

 

Kada na gostovanje u Dubrovnik odete oslabljeni tada ne možete očekivati ništa drugo nego uvjerljiv poraz. A to se dogodilo đakovačkim košarkašima koji su na put krenuli šest seniorskih igrača. Išli su bez braće Karlović (Matej i Marko), centra Mikulića, Čupića, Kelave i Cara tako da su niti krivi niti dužni priliku za nastup u Prvoj košarkaškoj ligi dobili kadeti: Namjesnik, Pavlović, Kukučka i Barberić.

Gospari su dvoju dominaciju potvrdili već u prvih deset minuta kada su poveli s dvoznamenkastom razlikom (26:12). Ipak, u drugoj četvrtini i gosti su nešto odigrali tako da su drugih deset minuta riješili u svoju korist 18:16). Ipak sa samo petoricom seniora teško se moglo parirati raspoloženim Dubrovčanima koji su svi osjetili parket domaće dvorane. U trećoj četvrtini ponovo su „gospari” napravili razliku i time riješili dilemu oko pobjednika. Do kraja susreta, bilo je to samo odrađivanje posla koje je na kraju završilo i lakše nego su se domaćini nadali. A za to je svakako kriv izostanak čak šestorice đakovačkih igrača.

U đakovačkim redovima na prvoligaškoj razini tek Antun Hrkač s 23 i Kristijan Vladović s 20 poena.

Izvor: Miro Šola