Dugo su se vukli košarkaški dani u proteklom tjednu do posljednje utakmice kvalifikacija gdje je napokon i za košarkaše KK Đakovo završeno natjecanje 2023/2024. nakon kojeg su izborili nastup u Prvoj košarkaškoj ligi.

Duga, iscrpljujuća, fizički i mentalno zahtjevna sezona prilično precizno se oslikavala u posljednjem susretu sa KK Maksimir koji je završio pobjedom 77:86 (41:42).

Sve se „odavno“ znalo prije susreta gdje su Đakovčani samo s pobjedom računali na ulazno drugo mjesto s obzirom da je Pula svoj posao očekivano obavila u srijedu pobjedom nad Podravcem. Cijela sezona se svela na jednu utakmicu. I to kod prvaka Centra koji se kroz natjecanje pokazao vrlo tvrdim suparnikom koji zaslužuje respekt.

Unatoč imperativu pobjede sam početak gosti bolje odigravaju sa 14:25 na kraju prve četvrtine. Domaći se u drugoj četvrtini bude, odigravaju konkretnije i čvršće te do poluvremena utakmica odlazi u egal. U nastavku susret na +/- nekoliko koševa gdje se ipak sa 61:65 ulazi u zadnju dionicu. Nešto više od igre ipak imaju gosti no tek negdje na 5 minuta do kraja i 69:72 utakmica ipak odlazi na stranu KK Đakovo do konačnog rezultata.

Najefikasniji kod gostiju Dino Radoš 22 poena, Petar Kozić 18, Antun Hrkač 16, Blaž Vojedilov 15, Filip Škrinjarić 11, Stjepan Hajduković 4 a nastupili su još Matej Češkić, Jakov Marjanović, Matej Blažević, Domagoj Davidović, Niko i Matija Letica.

Izvor|Foto: KK Đakovo