U subotu, 11, studenoga 2023., na Zagrebačkom velesajmu, u okviru Interlibera, održano je Ekipno državno prvenstvo koje je po 9. puta organizirao Hrvatski kviz savez. Na natjecanju je sudjelovalo više od 400 kvizaša iz cijele Hrvatske raspoređenih u 80 ekipa koje su se natjecale u kategorijama društvo, visoka kultura, lifestyle, povijest, pop kultura, priroda, sport & igre te na kraju u velikom finalu.

Među ekipama našla se i jedna đakovačka, debitantska ekipa, pod nazivom KWEM, koja je na kraju natjecanja završila na diobi 59. mjesta.

Ekipa je to u sastavu Mateja Brkić, Evica Dernej, Vlatka Štrk, Kristina Filaković i Vladimir Knežević, koja je na đakovačkoj pub kviz sceni prisutna otprilike godinu dana, a sada su se odvažili na korak više te se prijavili za Ekipno državno kviz prvenstvo, natjecanje ipak puno više razine od običnih pub kvizova.

Osim njih, valja spomenuti i vinkovačku ekipu Crna pogibija koja je na ovom natjecanju zauzela osmo mjesto, a njihove članove možemo iz tjedna u tjedan gledati na nekim od đakovačkih Pub kvizova.

Kada već govorimo o pub kvizovima i đakovačkoj pub kviz sceni, moramo napomenuti kako je ona nikad jača. U gradu se trenutno igra nekoliko pub kvizova na kojima se okupljaju brojni zaljubljenici u ovaj oblik zabave iz Đakova, ali i okolice te mjesta kao što su Vinkovci, Ivankovo, Slavonski Brod…

Eagle Pub, Štross Caffe, Calypso, Impresso bar, sve su to mjesta u kojima se igraju pub kvizovi, a već smo na našem portalu spominjali onaj koji se igra u Caffe baru Saloon te koji je do sada doživio više od 60 izdanja i već se nekoliko godina održava svakog drugog petka.

Pub kvizovi postali su sve popularniji oblik zabave, a ekipa KWEM poziva vas sve da se priključite nekom od kvizova, jer sigurno nećete požaliti.

Igor Kretonić
Foto: KWEM