Saborski zastupnik i potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja danas je prisustvovao konferenciji za medije na kojoj je predstavljena nova gradska povjerenica Mosta za grad Đakovo, Irena Gluhak Forempoher.   

Irena Gluhak Forempoher zahvalila se Mostu i najavila djelovanje u narednom periodu:

Moj je zadatak izgraditi gradsku organizaciju u gradu koji je i u geoprometnom i u kulturnom smislu srce Slavonije, a godinama stagnira zbog loših i neodlučnih politika. U organizacijskom smislu, planiram intenzivno raditi na okupljanju i aktiviranju svojih članova, simpatizera i svih građana koji dijele naše vrijednosti i našu viziju boljeg grada.

U političkom djelovanju, kroz gradsko vijeće i javno djelovanje, ukazivati na probleme, predlagati rješenja, stavljati prave teme na dnevni red, ali i boriti se da dobra rješenja ne dođu prekasno. Prva takva tema je olakšavanje pristupa investicijama i izgradnja poduzetničkih potpornih institucija.

Aktivizam se odnosi na pokretanje u provedbu građanskih akcijama kojima će potaknuti brže i kvalitetnije rješavanje konkretnih problema s kojima se građani susreću – od prometnih i komunalnih problema do obrazovanja i sporta. Neki primjeri takvih tema su rješavanje prometnog čepa u ulici Kralja Tomislava, sigurnost i pristupačnost gradskih parkova i dječjih igrališta, napuštene zgrade i sl.

Nikola Grmoja istaknuo je da s ponosom dolazi često u Slavoniju jer Most ima puno posla ovdje i sustavno se bavi svim problemima građana koji se mogu rješavati kroz političku sferu: Most je treća najjača politička stranka, ne samo na nacionalnoj razini, nego i u Slavoniji, Srijemu i Baranji. Mi ćemo i dalje biti podrška građanima za bolji život u Hrvatskoj i raditi na jačanju naše stranke.  Pozivamo sve ljude s istim ciljevima da nam se pridruže.

Konferenciji su još prisustvovali regionalni koordinator Mosta za Slavoniju Viktor Škaro i vijećnica Gradskog vijeća Grada Đakova Tina Blažević

Foto: Moje Đakovo