U petak, 18. siječnja, u 16:00 sati trener Josip Milardović sazvao je okupljanje igrača Đakovo Croatije čime je ujedno označio i početak priprema za nadolazeći proljetni dio prvenstva Treće hrvatske nogometne lige Istok. Na prozivci su pojavilo 22 igrača: golmani Domagoj Jukić i Stjepan Leko te igrači: Dino Galičić, Mateo Barukčić, Tomislav Bošković, Mario Rajčević, Fabijan Petričević, Mihael Pongračić, Luka Kolak, Dino Stipanović, Dino Burazin, Bruno Damjanović, Neven Hlišć, Tomas Grgačević, Emil Efremovski, Ivan Jakić, Renato Lulić, Ivan Brdarić, Davor Čmelješević, Domagoj Perković, Josip Filip Bionda, Niko Stanušić.

 

Novo ime: Renato Lulić; prvi protivnici juniori Osijeka

 

Tijekom ovoga prijelaznoga roka, na prvom okupljanju pojavilo se samo jedno novo ime. Riječ je o Renatu Luliću koji je jesenski dio prvenstva odigrao u drugoplasiranome Čepinu. Klub je napustio Danijel Božičević koji se zbog posla preselio u Rovinj.

Đakovčani će prvu pripremnu utakmicu odigrati 26. siječnja protiv juniora Osijeka, a 30. siječnja slijedi utakmica u Bijelom Brdu protiv drugoligaša BSK-a. Vinkovačka Cibalia bit će treći protivnik 3. veljače, a tri dana kasnije (6. 2.) slijedi utakmica protiv juniora Osijeka. U subotu, 9, veljače Đakovčani će odmjeriti snage protiv Bedema iz Ivankova, a sedam dana kasnije slijedi susret protiv Zrinskoga iz Jurjevca. Domaćinstva još nisu u cijelosti definirana već će ona ovisiti o vremenskim prilikama i stanju igrališta.

Podsjetimo, Đakovčani su jesenski dio prvenstva završili na jedanaestom mjestu s 16 bodova (četiri pobjede, četiri remija i sedam poraza).

Prvenstvo počinje 3. ožujka, a Đakovčani prvo proljetno kolo idu na gostovanje u Požegu, a u drugom (17. kolo) dočekuju Vihor iz Jelisavca.

Izvor: Miro Šola