Nakon turbulentne prošlogodišnje sezone i ispadanja iz Prve B hrvatske rukometne lige Sjever, u utorak, 6. kolovoza, trener Domagoj Perlić okupio je igrače i krenuo s pripremama za nastup u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi. U obraćanju igračima đakovački trener u prvoj je rečenici definirao ovogodišnji cilj: Moramo se vratiti u Prvu ligu. Siguran sam da ovaj igrački kadar to može.

Što se igračkoga kadra tiče još je dosta upitnika, ali ono što je sigurno da će momčad predvoditi dvojica iskusnih igrača Krešimir Klepo i Renato Ćurić. Upitan je još nastup Marija Goluže koji razmišlja o nastavku karijere u nekom od zagrebačkih klubova. No, o igračkoj križaljci još je rano govoriti jer su Đakovčani jedini drugoligaši koji su krenuli s pripremama.

„Mjesec dana ćemo trenirati u Đakovu, a nakon toga će uslijediti odigravanje pripremnih utakmica. Sada već znamo da ćemo dva puta igrati protiv Požege i jednom protiv Broda. No, kako klubovi budu počeli s pripremama, tako ćemo se i dogovarati. Do prvenstva imamo dva mjeseca i vjerujem da će ovi mladići, koji su za godinu dana iskustvom stariji i bolji, ostvariti zacrtani cilj. Prema mojim saznanjima glavnu riječ u ligi trebali bi voditi Nexe II, Slatina i oni će biti najozbiljniji konkurenti za prvo mjesto. Međutim, iza nas je natjecanje u prvoj ligi i vjerujem da će to biti naš najveći adut da se i mi uključimo u borbu za sami vrh. Prvenstvo kreće 5. listopada, a mi ćemo prve dvije utakmice igrati pred svojim navijačima: prvu protiv Borova, a zatim Feniksa. Vjerujem da će to biti odlična odskočna daska da s dvije startne pobjede krenemo u prvenstvo”, zaključio je trener Perlić.

Izvor: Miro Šola