ĐAKOVO CROATIA – BEDEM 1:0 (0:0)

Đakovo – Stadion Croatia 1971. Bez gledatelja. Sudac: Krešimir Marković (Đakovo). Strijelci: 1:0 Burazin (70.).

ĐAKOVO CROATIA: Jukić, Domagoj Ivić, Klemen, Bošković, Duje Batinić, Petričević, Grgačević, Damjanović, Kirchbauer, Ljulj, Ante Batinić. (U drugom poluvremenu još su igrali: Štangl Ljuban Ivić, Barišić, Pongračić, Burazin, Ilakovac, Češnik, Milić, Pedić, Lovaković, Galičić, Čuić). Trener: Hrvoje Bušić.

BEDEM: Anić, Stojić, Mihajlović, Leko, Validžić, Bagarić, Borko, Mrdeša, Kozić, Pintarić, Mauer. (U drugom poluvremenu igrali su još: Davidović, Pinter, Gazić, Jelić, Šimunović, Sambol. Jurić). Trener: Mirko Godanj.

Sunčano, ali prohladno subotnje poslijepodne nogometaši Đakovo Croatije i Bedema iskoristili su za odigravanje pripremne utakmice. Na Stadionu Croatia 1971. u prvih 45 minuta vidjeli smo borbenu igru i jednih i drugih, tvrdu utakmicu kao da se igra za bodove što potvrđuje da je rivalitet među ovim momčadima prisutan u svakoj utakmici bila ona za bodove ili prijateljska.

Gosti su prvi zaprijetili u šestoj minuti. Kontru gostiju povukao je Pintarić, na rubu kaznenoga prostora pronalazi Mauera čiji udarac završava pored gola. Đakovčani su uzvratili dvije minute kasnije kada je Bošković dugom loptom na desnoj strani pronašao Domagoja Ivića koji loptu prosljeđuje do Damjanovića. Nažalost, lopta odlazi pored gola. U 14. minuti gosti su ponovo u kontri. Bagarić je pronašao Kožića koji loptu prosljeđuje do Pintarića, ali ovaj zamalo kasni s realizacijom. Domaćini su najbolju priliku imali u 38. minuti kada je s desne strane u kazneni prostor ušao Ante Batinić. Udarac iskosa obranio je golman Anić, ali lopta je ponovo došla do đakovačkoga napadača koji po drugi puta puca prema golu, ali ivankovački golman ponovo je bio na mjestu. Na odmor su obje momčadi otišle bez pogodaka.

U nastavku utakmice đakovački trener Hrvoje Bušić uveo je gotovo cijelu novu postavu koja se u prvih desetak minuta nastavka nije snašla jer su gosti imali više od igre. Međutim, Đakovčani su povezali svoje redove i postali su daleko opasniji po protivnički gol. Domaćini su u 52. minuti mogli iskoristiti pogrješku gostujućega veznjaka Bagarića, ali udarac Dine Burazina iskosa s lijeve strane s ruba kaznenoga prostora završava u Anićevom naručju. Bolju igru u nastavku Đakovčani su okrunili vodećim pogotkom. Igrala se 70. minuta kada je Pongračić krenuo prema gostujućem golmanu, oklijevao je s udarcem pa je lopta došla na lijevu stranu do Burazina koji lijevom nogom puca na gol, lopta se odbija od suprotne stative i završava u mreži. Samo dvije minute kasnije domaćini su mogli podebljati svoje vodstvo. Domagoj Ivić na drugoj je stativi pronašao Burazina koji umjesto udarca na gol ubacuje loptu u sredinu, ali ravno na noge gostujućem braniču koji loptu izbacuje u polje. Do krana susreta Đakovčani su imali još dvije izgledne prilike, ali rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

Dobra provjera i za jedne i druge, a minimalna pobjeda Đakovo Croatije odgovara odnosu snaga na terenu, posebice u drugom poluvremenu.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola