Ljeto je napokon stiglo i visoke temperature te najava otvaranja đakovačke kupališne sezone znakovi su da kreće i đakovačka vaterpolo sezona. Vaterpolo klub Đakovo poziva sve dječake i djevojčice koji su položili Školu plivanja da krenu sa školom. Međutim, našu pozornost privukla je objava da se članovi kluba pripremaju za tradicionalni metkovski maraton lađa. Momčad se priprema u Vinkovcima gdje uvježbavaju posadu na Bosutu. Posadu čini deset veslača i paričar (kormilar) te jedan koji drži ritam veslačima na dobošu.

Ovogodišnji 22. po redu Maraton lađa održat će se 10. kolovoza, a posade očekuje 22,5 kilometara duga staza od Metkovića do Ploča. Prošlogodišnji pobjednici su lađari Stabline, drugi su bili Agro Bjelovar, a treći Gusari iz Komina.

„Sudjelovanjem u ovom natjecanju želimo biti dio jednoga od najvećih i najmasovnijih natjecanja u Republici Hrvatskoj. To će nam biti prvo ovakvo iskustvo tako da ne razmišljamo o rezultatu već samo o tome da stignemo do cilja. Pripremamo dvije posade jer u posade se mogu zamijeniti u Opuzenu. Momci vrijedno treniraju i vjerujem da ćemo to potvrditi i na metkovskom maratonu, rekao je Ivan Išasegi.

Izvor: Miro Šola