Ove godine, po prvi put, na 22. maratonu lađa sudjelovat će i ekipa iz Đakova. Ekipa sastavljena od đakovačkih vaterpolista pod imenom „Đakovački bećari“ 10. kolovoza s još 30 ekipa pokušat će u što kraćem roku izveslati zahtjevnu dionicu od 22,5 km od Metkovića do Ploča u tradicijskoj neretvanskoj lađi.

Posadu čamca čini 12 osoba od kojih je 10 veslača, parićar (kormilar) i dobošar koji drži ritam. U Opuzenu se može vršiti zamjena 6 članova posade. U srijedu 7. kolovoza u Opuzenu se voze brzinske utrke čije vrijeme određuju startne pozicije za samu utrku. Đakovčani su u zadnja dva mjeseca koristili svaki slobodni trenutak da naporno treniraju za ovu iznimno fizički zahtjevnu utrku. Trenirali su, veslali na Bosutu, zajedno odradili nekoliko treninga u Koprivnici u tradicijskoj lađi (na jezeru Šoderica) s dugogodišnjim sudionicima utrke iz Bjelovara. Zadnja dva tjedna veslali su i na jezeru Borovik, a osmislili su i jedinstven način treninga veslanja na bazenu.

Posadu čine: Beljan, Klemen, Gurdon, Išasegi, Markulić N.,Markulić B., Martić, Ditrih, Blažević, Barišić J.,Barišić N.,Šimić, Rotim, Željeznik i Grbavac