Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić susreo se danas u Maloj vijećnici Grada Đakova s gradonačelnikom Marinom Mandarićem i njegovim zamjenikom Robertom Francemom gdje je održan radni sastanak kojemu je nazočio i direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o. Ivan Kočiš.

Nakon sastanka, Vukmirić je izjavio kako je Đakovački vodovod d.o.o. u smislu realizacije radova na aglomeraciji Đakovo ispred vremena. – Kad bi u svakom gradu imali ovakvu situaciju mi bi bili kud i kamo ispred vremena i što se tiče uspješnosti, ali i iznosa koje povlačimo iz fondova EU. Htio bi naglasiti imenom i prezimenom direktora Vodovoda Ivana Kočiša koji je u kontekstu svih tih radova vezanih uz aglomeraciju ovdje, kao i Semeljcima o čemu smo razgovarali jutros u VGO-u Osijek pokazao izuzetnu istančanost uz sve pritiske i problematiku, rekao je Vukmirić.

Naglasio je kako je uspostavljena dobra komunikacija sa svim akterima oko projekta te da Kočiš ima izuzetnu potporu gradonačelnika Grada Đakova i zamjenika. – Ne bi htio ni smio zaboraviti ogroman doprinos vašeg župana Ivana Anušića koji unatoč svim svojim obavezama prati svaki projekt koji se tiče Osječko-baranjske županije, dodao je Vukmirić.

Sve je to rezultiralo izuzetno važnom viješću, rekao je Vukmirić, da će Đakovački vodovod d.o.o. u kontekstu nove raspodjele kad se govori o uslužnim područjima ostati samostalan. – Evidentno, to je i zbog prvog čovjeka i zbog snage Đakovštine, ali i uspješnog vođenja EU projekata na ovom području. Mi nemamo primjedaba ni na redovne programe koji se ovdje odvijaju. Na meni je samo da zahvalim u ime Hrvatskih voda i Uprave i da od sveg srca čestitam, rekao je Vukmirić.

Direktor Đakovačkog vodovoda d.o.o. Ivan Kočiš kaže kako bi ta tvrtka trebala postati nositelj uslužnog područja. Kaže i kako je na zadnjem sastanku u Hrvatskim vodama bilo riječi o realizaciji projekata gdje je pozvan i Đakovački vodovod. Višestruko su, kaže, premašili očekivanja i pokazali da su izuzetno dobro ekipirani. – Podržavamo ciljeve RH prema Europi kako bi dostigli što veću realizaciju jer time će si, kaže, ostvariti bolje buduće perspektive, rekao je Kočiš. Ivan Kočiš u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike član je Povjerenstva za donošenje uredbe o uslužnim područjima.

Izvor: Grad Đakovo