Grad Đakovo iz godine u godinu povećava broj stipendija i financijskih potpora, a ove godine povećao je i njihov iznos.

Prije nekoliko dana gradonačelnik Marin Mandarić potpisao je 76 ugovora za dodjelu učeničkih stipendija, dok danas sa studentima potpisuje 119 ugovora za dodjelu stipendija i financijskih potpora za akademsku 2022./2023. godinu. Stipendije se dodjeljuju darovitim studentima prve, druge i viših godina studija, studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, potom studentima koji se obrazuju za umjetnička zanimanja, te financijske potpore.

Za usporedbu, prošle školske, odnosno akademske godine dodijeljeno je ukupno 149 stipendija i financijskih potpora, a ove 195. Nadalje, prošle je školske godine učenicima dodijeljeno 45, a ove 76 stipendija.

Okupljene studente jučer je na početku potpisivanja pozdravio gradonačelnik Mandarić čestitavši im na ostvarenoj stipendiji. Rekao je kako je Grad Đakovo povećao iznose stipendija, pa će studenti sada umjesto 1.000,00 kuna mjesečno, primati iznos od 1.200,00 kuna kroz deset mjeseci, dok će učenici primati iznos od 600,00 kuna kroz devet mjeseci. Briga za mlade Đakovčane ogleda se i u Proračunu Grada Đakova za 2023. godinu gdje se za stipendije i financijske potpore učenicima i studentima planira 243.000,00 eura.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo