Jedna slika – tisuću riječi. Uzrečica je ovo kojom najbolje možemo opisati reakciju Đakova na potres koji je danas gadno pogodio dio Hrvatske.

Nije dugo Đakovčankama i Đakovčanima trebalo da se organiziraju i krenu u prikupljanje pomoći, a rezultat je nevjerojatan. Hrpa svih mogućih potrepština našla se iza Male crkve i tko zna koliko će kamiona trebati da se sve doveze ljudima u nevolji.

Inicirali su Mislav Ćališ i Stiloplast te besplatno ustupili kamione, uključili su se mnogi poduzetnici, obični ljudi, a rezultat je nevjerojatan.

Dok se ovo piše, prikupljanje traje i dalje, odnesite ako ste u mogućnosti, jer nikad ne znate kad će možda i nama trebati.

Pravne i fizičke osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, ponudu pomoći (s opisom pomoći) i kontakt podatke (telefon, mobitel ili e-pošta) mogu dostaviti na adresu e-pošte Ravnateljstva civilne zaštite: [email protected].

Ako potresom pogođeni ljudi mogu biti sigurni u nešto, onda je to da nisu sami i napušteni, nego da cijela Hrvatska pa tako i Đakovo misli na njih!

Igor Kretonić