Ovogodišnji 9. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska nosi naziv “Danas za sutra” te se održava u Zagrebu od 25. do 29. listopada 2021. godine.

Ove godine se sve aktivnosti odvijaju uživo na raznim lokacijama, a sama završnica rezervirana je za već tradicionalnu Donatorsku večer koja će se održati u Ritmu grada (Gajeva ulica 2). 

Već drugu godinu zaredom na Donatorskoj večeri proglašava se najboljeg mladog poduzetnika za tu godinu. To je mlada osoba koja se upustila u poduzetničke vode i istovremeno njegovala vrijednosti poput dostojanstva i  ljudskih prava, promičući proaktivnost i zalažući se za boljitak današnjeg društva.

Među 10 nominiranih našao se i đakovački brend Becharusha kojeg su pokrenule Dajana Karas i Maja Nikačević.

“Dajana Karas (31) upoznala je Maju Nikačević u školi u kojoj i dan danas zajedno rade – jedna kao nastavnica Likovne kulture, a druga kao učiteljica razredne nastave. Shvativši kako imaju slične poglede na dizajn i umjetnost, odlučile su spojiti ono u čemu se savršeno nadopunjuju, ljubav prema likovnoj umjetnosti i ljubav prema tradicijskoj baštini. Brend Becharusha temelji se na odjevnim i uporabnim predmetima inspiriranim tradicijskom baštinom Republike Hrvatske. Svaki je motiv pažljivo crtan promišljajući o najsitnijim detaljima, području iz kojeg motiv potječe, a zatim prolazi kroz ruke etnologa koji potvrđuje njegovu vjerodostojnost. Njihova je misija približiti hrvatsku tradicijsku baštinu mlađim generacijama, učiniti ju zanimljivom, drugačijom, nosivom i u skladu s vremenom u kojem živimo te ju predstaviti u jednom sasvim novom ruhu.”, stoji u opisu njihove kratke priče na stranici Mi mladi.

Brendu Becharusha svoj glas možete pokloniti do nedjelje, 24. listopada preko sljedeće poveznice.

Igor Kretonić
Izvor: Mi mladi
Foto: Becharusha