BSK (BB) – ĐAKOVO CROATIA 4:2 (3:0)

Drugu pripremnu utakmicu Đakovčani su odigrali u Bijelom Brdu protiv drugoligaša koji se pobjedom protiv druge momčadi Dinama uključio u borbu za prvo mjesto. Domaćini tu pobjedu smatraju jednom od najvećih pobjeda u povijesti kluba.

Đakovački nogometaši nisu se najbolje snašli na otvaranju utakmice jer su već u četvrtoj minuti primili prvi pogodak. Do kraja prvoga dijela domaćini su još dva puta zatresli Jukićevu mrežu, i to u situacijama kada đakovačka obrana nije najbolje reagirala. Ovakav rezultat ne treba iznenaditi jer su nogometaši BSK-a prošli cjelokupne pripreme i odigrali dva prvoligaška kola, dakle nalaze se u natjecateljskoj formi dok su đakovački nogometaši odradili tek dva tjedna priprema i odigrali samo jednu pripremnu utakmicu. Osim toga, u redovima nisu imali dvojicu važnih igrača (Dogan i Pongračić) tako da su to donekle opravdanja za rezultatski loše poluvrijeme.

U nastavku utakmice domaćini su povećali svoje vodstvo na 4:0, a nakon toga i gosti su pokazali da znaju igrati nogomet. U posljednjih desetak minuta Đakovčani su postigli dva pogotka i tako popravili rezultat, ali i ukupni dojam. Mladi Ante Batinić solo akcijom došao je do ruba kaznenoga prostora i preciznim udarcem pogodio malu mrežicu za smanjenje rezultata na 1:4. Odmah nakon toga, lukavi Dino Burazin presjekao je loptu koju je domaći branič uputio prema golmanu, prošao domaćega vratara i mirno poslao loptu u praznu mrežu.

Đakovčani su protiv renomiranoga protivnika ostavili solidan dojam, a  kada fizički budu spremni i kompletiraju sastav bit će i rezultatski bolje.

Đakovo Croatia nastupila je u sastavu: Jukić, Bošković, Luka Kolak, Duje Batinić, Ljuban Ivić, Domagoj Ivić, Damjanović, Dubravac, Klemen, Ljulj, Kirchbauer  (Još su igrali: Sitar, Grgačević, Ante Batinić, Milić, Barišić, Petričević, Burazin, Renato Kolak, Pedić, Ilakovac, Piler, Češnik, Čuić). Trener: Hrvoje Bušić.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola