Na ribnjaku u Drljaku  josipovačke RU „Karas“ u neprekidnom trajanju od 48 sati, u vremenu, petak 8. listopad od 12 sati do nedjelje 10 listopad do 12 sati  održan je 1. šaranski  Carp Cup, natjecanje u ribolovu na šarana i amura. Natjecalo se 9 ekipa, 3 iz Đakova, 1 iz Čepina, 1 iz Punitovaca i 3 ekipe domaćina. U svakoj ekipi mogla su biti 2, odnosno 3 natjecatelja, a lovilo se po sistemu  „uhvati pa pusti“.

Najbolja je bila ekipa CT Izidori, Đakovo s 73,63 kg ulova, drugi su bili CT Linjak, Punitovci sa 64,77 kg ulova, a treći ekipa domaćina, CT Kumovi s 44, 20 kg ulova. Najulov, šaran od 16,18 kg pripao je ekipi CT Izidori, Đakovo. 3 ekipe ostale su bez ulova, a ukupno je ulovljeno 31 riba sa 211,16 kg ulova. Prosjek ulovljenih komada je 6,6 kg. Sudili su Mislav Kristek, Josip Ćano, Branko Kuric i Josip Kanisek Gonzo.  Uslijedilo je i druženje uz čobanac majstora Steve Kristeka.

Prve 3 ekipe nagrađene su medaljama, peharima i novčanim iznosom. Pokrovitelj natjecanja bila je Općina Punitovci, a sponzor materijala čobanca OPG Kristek.

Unatoč kiši koja je natjecatelje pratila sve vrijeme natjecanja nije bilo odustajanja ekipa.

Izvor|Foto: Mirko Knežević