U subotu 26. veljače nastavljeno je natjecanje u 3. HNL Istok. U prvoj utakmici na otvaranju proljetnog dijela prvenstva nogometaši HNK Đakovo Croatije remizirali su protiv gostiju iz Kutjeva odigravši 2-2.

Od samog početka Crvenoplavi nisu kvalitetno ušli u utakmicu, dok je ekipa Kutjeva brže reagirala na svaku loptu i uz veći posjed bila nešto konkretnija.

Prvo poluvrijeme proteklo je u rastrganoj igri, preskakanjem središnjice terena, a iz dugih lopti Kutjevo se brzom kontrom i polukontrom savršeno snašlo i bilo opasno po domaći gol. Iz jedne takve polukontre domaći vratar Nevistić sačuvao je mrežu kada je pred njega istrčao gostujući napadač Kozić te mu obranio čisti zicer.

Ekipi s Pazarišta ništa nije polazilo za nogom i sve ono što je do sada krasilo Tothovu momčad, u ovom dvoboju nije koristila. Treba naglasiti da je u dobroj mjeri tome uvjetovao i jak vjetar koji je u prvom dijelu išao na ruku gostima. Unatoč slabom ulazu u utakmicu i rastrganih linija kod domaćina, Kutjevčani to nisu uspjeli konkretizirati u prvih 45 minuta.

Ipak, već na samom otvaranju drugoga dijela, preciznije, iz prvoga napada, gosti dolaze do prednosti od 0:1. Primljeni pogodak kao da je razbudio Đakovčane koji preuzimaju više odgovornosti i kreću konkretnije prema naprijed.

Vrlo bitna situacija dogodila se pri rezultatu 0:1 kada je nakon ubačaja iz kuta gostujući igrač očigledno primirio loptu rukom i ispucao prema naprijed. Iako je glavni arbitar bio u neposrednoj blizini, nije se oglasio i dosudio kazneni udarac što je ražestilo domaću momčad, posebice nekolicinu koja je to sve pratila iz neposredne blizine. Situacija je to svakako za gospodina Strahonju iako je posve vidljivo na snimci da je ovo sudačka pogreška koja je sasvim moguće i usmjerila nastavak susreta.

Do kraja utakmice domaći igrači konstantno prijete gostujućem golu, a to je ostavljalo dosta prostora  za brze kontre  i polukontre gostiju. Iz upravo jedne takve situacije igrači Kutjeva, nakon kardinalne pogreške đakovačke obrane, postižu još jedan zgoditak te odlaze na visokih i, tada se činilo, nedostižnih 0:2.

Baš kada se uistinu činilo da je sve gotovo, zalaganjem i trudom domaći igrači dolaze do smanjenja zaostatka. Igrala se 90. minuta kada lopta iz jednog ubačaja s poludistance i odbijanja dolazi do Kirchbauera koji smanjuje rezultat na 1:2. Tek tada su Crvenoplavi krenuli na sve ili ništa, a to im se isplatilo u posljednjim sekundama dvoboja. Nakon izborenog kornera i ubačaja, najbolje se snašao domaći igrač Pedić i poravnava rezultat na konačnih 2:2.

U utakmici koja je imala svojih i dobrih i loših segmenata, s devet izmjena igrača, par prekida u drugom poluvremenu kako zbog pružanja liječničke pomoći tako i radi nesportskih poteza, glavni sudac je produžio susret svega pet minuta što je Đakovčanima ipak bilo dovoljno da se vrate u susret i osvoje taj jedan bod. Treba naglasiti da je drugi, odnosno izjednačujući pogodak postignut unutar tih pet minuta, što potvrđuje i video-snimka utakmice iako je bilo negodovanja od strane gostiju da je gol pao duboko iza toga.

Nova prilika za ostavljanje boljeg dojma Đakovčana bit će u idućem kolu kada gostuju u Ivankovu kod tamošnjeg Bedema, dok čvrsta momčad Kutjeva na svom terenu dočekuje Slaviju iz Pleternice.

Izvor|Foto: HNK Đakovo Croatia