BORINCI – ĐAKOVO CROATIA 1:2 (1:1)

Nogometaši Đakovo Croatije u srijedu su 10. ožujka gostovali u Jarmini gdje su protiv međužupanijskoga ligaša Borinaca ostvarili minimalnu pobjedu 2:1.

Trener Hrvoje Bušić u prvom je poluvremenu izveo kombinirani sastav s nekoliko juniora (Štangl, Milić, Ilakovac, Češnik, Ante Batinić, Lovaković) koji su opravdali ukazano povjerenje. Vjerujemo da će većina ovih mladih igrača dobiti priliku i u prvenstvenim utakmicama jer tijekom ove sezone pokazuju vidan napredak. Kada se ovim mladićima doda i ozlijeđeni Ljulj, mora se reći respektabilna mladost koja ima sve preduvjete da u skoroj budućnosti zauzmu mjesta i u seniorskoj momčadi.

U prvih dvadesetak minuta, nakon početnoga ispitivanja snaga, Đakovčani su prvi došli u stopostotnu priliku, ali udarac Mislava Češnika završio je na prečki. Gosti su sredinom prvoga poluvremena došli u vodstvo, ali su đakovački nogometaši u posljednjoj minuti prvoga dijela izjednačili rezultat na 1:1. Dubinski ubačenu loptu propustila je domaća obrana, a to je iskoristio Kirchbauer i pored nemoćnoga golmana šalje loptu u mrežu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice bila je to potpuna gostujuća dominacija. Gol je visio u zraku, a to se dogodilo u 68. minuti kada mladi Češnik koristi pogrješku domaće obrane i postiže drugi pogodak. Ovo je seniorski prvijenac mladoga đakovačkoga veznjaka. Za gostujuću  pobjedu 2:1.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola