Kišno Đakovačko poslijepodne dočekalo je u subotu u susretu 2. kola 3. HNL Istok nogometaše Đakovo Croatie i Bedema iz Ivankova.

Ohrabreni gostujućom pobjedom u Kutjevu, đakovački nogometaši predvođeni trenerom Igorom Tothom istu stvar zacrtali su i pred domaću premijeru.

Kako su stvari zacrtali, tako su ih i ostvarili, budući da su protiv gostiju iz Ivankova slavili rezultatom 3:0.

Kao i u prošlom kolu prvi se u listu strijelaca upisao kapetan Tomas Grgačević u 45. minuti i to je bio jedini pogodak koji smo vidjeli u prvom dijelu.

U drugom dijelu najveći dio posla odradili su igrači s klupe. Kod gostiju u 67. minuti u igru ulazi Toni Vaslovik koji u dvije minute sakuplja dva žuta kartona i u 78. minuti mora napustiti igru. Kako je igrač s klupe donio lošega gostima, na drugoj strani dogodilo se potpuno suprotno. Trener Tot u igru ubacuje Mateja Mađaša i Branka Klemena, a obojica do kraja utakmice postižu pogodke. Prvo je za 2:0 u 84. minuti pogodio Mađaš, a zatim Klemen u 92. minuti za 3:0.

Vrlo dobra predstava Đakovčana koji će svoje nove bodove pokušati osvojiti već u srijedu kada gostuju u Našicama, dok će Bedem istu stvar pokušati napraviti kod kuće protiv pleterničke Slavije.

Zapisnik utakmice, rezultate 2. kola, tablicu i raspored sljedećeg kola možete vidjeti ovdje:

Igor Kretonić
Foto: HNK Đakovo Croatia