Nogometni klub Olimpija po dvanaesti je puta, u subotu, 11. kolovoza, bila domaćin Memorijalnog nogometnog turnira Vlado Liović u čast i sjećanje na dugogodišnjega osječkoga  trenera i sportskog radnika.

Na turniru u Donjem Gradu (stadion Olimpije) nastupale su tri momčadi: Olimpija, Đakovo Croatia i NAŠK iz Našica. Turnir se igrao po sustavu „svatko sa svakim“, ali po jedno poluvrijeme.

 

ĐAKOVO CROATIA – OLIMPIJA  7:5 (1:1)

OLIMPIJA – NAŠK  1:2

ĐAKOVO CROATIA – NAŠK  1:0

 

Treća đakovačka titula!

Nogometaši Đakovo Croatije po treći su puta zaredom osvajači Memorijala „Vlado Liović“. Na turniru u kojem se igra samo jedno poluvrijeme Đakovčani su protiv Olimpije odigrali neriješeno 1:1. Golom Luke Kolaka igrači trenera Damira Lelasa poveli su, ali su Osječani izjednačili iz kaznenog udarca. U slučaju istoga broja bodova, pucali su se kazneni udarci: Đakovčani su u tom segmentu igre bili bolji rezultatom 6:4.

U drugoj utakmici između Olimpije i NAŠK-a bolji su bili Našičani rezultatom 2:1.

U odlučujućoj utakmici između Đakovčana i Našičana odlučio je kazneni udarac kojega je Mihael Pongračić pretvorio u vodstvo 1:0, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Ovo je treća uzastopna pobjeda Đakovo Croatije na osječkom memorijalu, a u njihove vitrine stigle su i dvije pojedinačne nagrade: najbolji igrač je Mateo Barukčić, a najbolji golman Domagoj Jukić

 

Izvor: Miro Šola