U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka, Đakova i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

U razdoblju od 5. studenog do 7. studenog, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljen 31 vozač od kojih 27 vozača osobnog automobila i 4 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola, evidentirano je još 190 prekršaja od kojih 93 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 19 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanje pod zabranom, 4 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 60 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 7. studenog, u 4,10 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,18 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 5. studenog, u 21,20 sati, u Tenju, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,20 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U  subotu, 6. studenog, u 9 sati, u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 67-godišnjem hrvatskom državljanu iz Šumarine, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,03 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna  prekršajna bodova.

U nedjelju, 7. studenog, u 2,50 sati, u Osijeku, u Ulici Lučki Prilaz, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozačica osobnog automobila 21-godišnja hrvatska državljanka iz Dubrovnika, upravljala je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i zbog neprilagođene brzine kretanja sletjela s kolnika. Evidentirana joj je prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 36500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 7. studenog, u 18,25 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila 28-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova je upravljao osobnim automobilom i za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te je zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,75 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija