Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 24 vozača osobnog automobila, 1 vozač teretnog automobila, 2 vozača mopeda, 1 vozač motocikla, 1 vozač traktora i 9 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 257 prekršaja od kojih je bilo 151 prekršaj prekoračenje brzine kretanja vozilom, 23 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 8 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 51 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 30. travnja, oko 22,30 sati, u Velimirovcu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili biciklistu, 54-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,73 grama po kilogramu. 

Jučer, u Osijeku, u nadzoru prometa policijsku službenici zaustavili su moped kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin. 

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,53 grama po kilogramu. 

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 29. travnja, oko  14,50 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Vozač osobnog automobila, 40-godišnji hrvatski državljanin, nije držao potreban razmak za vrijeme upravljanja vozilom te je udario u vozilo koje se kretalo ispred njega.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,52 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 22,45 sati, u Našicama, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin iz Našica.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,43 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U subotu, 30. travnja, oko ponoći, u Đakovu, u nadzoru prometa policijsku službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 9 prekršajnih bodova i evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,43 grama po kilogramu.

Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu i privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci. 

Oko podne, između mjesta Popovca i Branjine, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su traktor kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin koje je isteklo važenje vozačke dozvole. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 68-godišnjak u prometu upravljao neregistriranim i ne osiguranim traktorom.  te mu Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.  

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 66700 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo