U vremenu od 3. do 5. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 24 vozača (22 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, evidentirano je još 175 prekršaja od čega 68 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1  prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 71 ostali prekršaji.

U petak, 3. prosinca, u 21,00 sati na županijskoj cesti broj 4058 (Beničanci – Feričanci), dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 56-godišnji hrvatski državljanina sletio je s kolnika, nije koristio sigurnosni pojas, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,60 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Također, u petak 3. prosinca, u 23 sata, u Osijeku, u Bračkoj ulici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 56-godišnji hrvatski državljanin je zbog prljavog vjetrobranskog stakla udario u osobni automobil te mu je naknadnim alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,11 grama po kilogramu. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 5. prosinca, u 00,20 sati, u Selcima Đakovačkim, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Također, u nedjelju, 5. prosinca, u 17,10 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 25-godišnji hrvatski državljanin uslijed nepropisne vožnje unazad sletio je s kolnika, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,92 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija