Prije dvije i pol godine zagrebački Dinamo iz Rijeke je, kao zamjenu za Dominika Livakovića, doveo đakovačkog vratara Ivana Nevistića.

Svojim predstavama u Rijeci, te prije toga u Varaždinu, Ivan se prometnuo u jednog od najboljih vratara među našim prvoligašima, ali u Dinamu je teško dolazio do minuta pa je završio na posudbi u Lokomotivi.

Ove sezone stvari su se konačno posložile. Reprezentativni vratar Dominik Livaković napustio je Dinamo nakon 8 godina provedenih klubu i potpisao za turski Fenerbahce te su se širom otvorila vrata za Ivana Nevistića.

Nevistić je na vrata Dinama stao već sinoć u play off utakmici za ulazak u skupine Europske lige, u kojoj je Dinamo na Maksimiru u prvoj utakmici slavio protiv Sparte iz Praga rezultatom 3:1.

Nadamo se kako će se zadržati na mjestu prvog vratara Dinama, a sljedeći ispit imat će već u nedjelju protiv Rijeke, kluba iz kojega se prodao u Dinamo.

Podsjetimo, Ivan Nevistić dijete je nogometnog kluba Đakovo, odakle odlazi prvo u Osijek, a zatim u Rijeku. Rijeka ga šalje na posudbe u slovensku Muru i Varaždin, a nakon povratka u Rijeku zauzima jedinicu i postaje jedan od najboljih vratara lige, što mu donosi transfer u Dinamo. Još nema nastupa za hrvatsku izabranu vrstu, ali ne sumnjamo kako će uskoro doći i do toga.

Igor Kretonić
Foto: GNK Dinamo Zagreb