Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat pozvao je u reprezentaciju, koja je osigurala nastup u drugom krugu Europskog prvenstva, čak šest novih igrača. Među njima je i Kristijan Pilipović, vratar rođen u Đakovu.

”Nastavno na trenutnu situaciju, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat uputio je naknadne pozive sljedećim igračima: Kristijanu Pilipoviću, Dominiku Kuzmanoviću, Ivanu Sliškoviću, Mateu Marašu, Vladi Matanoviću i Veronu Načinoviću. Dio navedenih igrača bit će u konkurenciji već za prvu utakmicu drugog kruga, dok je ostatak “osiguranje” ukoliko se pojavi COVID-19 na određenim kritičnim pozicijama u momčadi”, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Kristijan Pilipović rukometni je vratar rođen 10. prosinca 1994. godine u Đakovu. Život ga je odveo u Austriju, za čiju je rukometnu reprezentaciju već nastupao na europskom i svjetskom prvenstvu. Bio je prvi golman Austrije, ali onda je sve iznenadio odlukom da želi nastupati za Hrvatsku. Sada ima priliku dokazati se na velikoj sceni u dresu hrvatske reprezentacije.

Danas igra u švicarskom Schaffhausenu, koji već godinama igra u Europi, a pred njim su tek najbolje godine u životu rukometnog golmana.

Na vratima ga možda vidimo već u četvrtak kada Hrvatska igra prvu utakmicu drugog kruga protiv Crne Gore.

Igor Kretonić
Foto: Granada, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons