Đakovo je oduvijek stvaralo vrhunske sportaše, a možemo reći kako su među njima uvijek znali odskočiti vratari. Pavo Majer, Čedo Maras, Miroslav Žitnjak, Ivan Vargić i Ivan Nevistić prvi nam padaju na pamet kada govorimo o đakovačkim vratarima, a sada je naš grad dobio novog prvoligaškog vratara budući da je za Varaždin potpisao 24-godišniji Kruno Bašić.

Iako vrlo mlad, iza sebe Kruno već ima mnogobrojno iskustvo. Put ga je vodio preko omladinskog pogona Osijeka i Dinama sve do druge momčadi Dinama, HAŠK-a i Maksimira, a onda i izvan granica Hrvatske. Odradio je šestomjesečnu epizodu u Slovačkom prvoligašu Seredu, da bi 2021. godine otišao u austrijskog trećeligaša SW Bregenz. Ondje je svojim obranama bio među najzaslužnijima za promociju u drugoligaško društvo, ali ondje je ipak dobivao manje prilike.

Njegovu kvalitetu prepoznali su u našem prvoligašu Varaždinu, gdje je zajedno s još jednim Slavoncem, Markom Dabrom, predstavljen kao njihovo novo pojačanje.

Ondje će mu konkurencija, ali i osoba od koje može puno naučiti, biti Oliver Zelenika, nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Igor Kretonić
Foto: SW Bregenz Instagram