U razdoblju od 18. do 20. prosinca, na području Policijske uprave osječko –baranjske  u prometu je zaustavljeno 16 vozača od kojih 12 vozača osobnog automobila i 4 vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Osim alkohola evidentirano je još 211 prekršaja od kojih 128 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 16 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 58 ostalih prekršaja.


Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer 20. prosinca, u 1 sat, u Osijeku, u ulici Josipa Jurja Strossmayera, kada je u prometu zaustavljen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Jelisavca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu.
U petka, 18. prosinca, u 20,30 sati, na državnoj cesti broj 515, između Đakova i Našica, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
 
Vozač osobnog automobila 48-godišnji hrvatski državljanin iz Drenja, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je naknadno pronađen te je odbio alkotestiranje.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28500 kuna ili kazna zatvor do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 19. prosinca, u 20,40 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,87 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvor do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost