U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće, u 1 prometnoj nesreći 1 osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a 2 prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Belog Manastira, Đakova i Našica evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 1. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su tri vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,45 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin koji je prošao kroz raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 13,30 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 68-godišnji hrvatski državljanin uslijed nepropisnog kretanja kolnikom sletio je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo