Vozač je unazad tri godine 5 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava te je uhićen

Jučer, 11. kolovoza, u 15,40 sati, u Bilju, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 53-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 16,25 sati, u Koški, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 31-godišnji hrvatski državljanin iz Branimirovca koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je unazad tri godine 5 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava te je uhićen.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje, te 6 negativnih prekršajnih bodova.

Policijska uprava osječko-baranjska: službeno izvješće za javnost