U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su  4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Na području Osijeka dogodile su se 2 prometne nesreće i po 1 na području Belog Manastira i Belišća.  

U razdoblju od 1. do 3. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 49 vozača od kojih 36 vozača osobnog automobila i 13 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom razdoblju osim alkohola, evidentiran je još 261 prekršaj od kojih 151 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 26 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanje neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 62 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 2. travnja, u 20,10 sati, u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 36-godišnji hrvatski državljanin iz Belog  Manastira.
Vozaču bicikla je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 00,15 sati, na županijskoj cesti broj 4066, između Šaptinovaca i Klokočevaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena.
Vozačica osobnog automobila 24-godišnja hrvatska državljanka iz Šaptinovaca je  zbog neprilagođene brzine kretanja sletjela s kolnika te joj je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,90 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 15,40 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova.
Vozač je automobilom prošao kroz raskrižje kada je za njegov smjer bilo aktivirano crveno svjetlo na semaforu, bio je pod vidnim utjecajem alkohola ali se odbio alkotestirati te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 15,50 sati, u Markovcu Našičkom, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin iz Zoljana.
Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,79 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo