U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u preostalih tri nastupila samo materijalna šteta.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Đakovo i PP Našice.

U nadzoru prometa zatečeno 3 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača (jedan vozač osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,17 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 16,05 sati u Đakovu, kada je nadzoru prometa zatečen 67-godišnji biciklist iz Đakova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,17 promila alkohola u krvi.

Pijan skrivio prometnu nesreću
U Našicama se u ponedjeljak oko 18,00 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Šezdesetdvogodišnjak iz Našica upravljao je osobnim automobilom te je uslijed nedržanja potrebitog razmaka udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem  utvrđena mu je prisutnost od 1,94 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.840 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo