U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Na području Osijeka dogodile su se 4 prometne nesreće i po 2 na području Belišća i Belog Manastira. 

Jučer, 15. prosinca, u nadzoru prometa zaustavljeno je 7 vozača (6 osobnog automobila i 1 bicikla) pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,39 sati, u Đakovu, kada je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova i kojemu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,60 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 2,50 sati, na županijskoj cesti broj 4257, između Bilja i Darde, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,84 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo