U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5  prometnih nesreća.
U jednoj prometnoj nesreći 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok su 4 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.  

Na području Osijeka evidentirali smo 3 prometne nesreće, a na području Belišća i Đakova evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 12. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 3 vozača osobnih automobila i 1 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 3 sata, u Đakovu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljana motornim vozilima.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo