Barbara Vargić, 24-godišnja đakovačka studentica socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu sprema se na odlazak u Afriku, gdje će ovog srpnja volontirati u sirotištu sv. Ante u Tanzaniji.

U Afriku odlazi preko udruge Kolajna ljubavi, a jučerašnji dan provela je ispred katedrale u prikupljanju dobrovoljnih priloga za sirotište.

Udruga Kolajna ljubavi osnovana je prije više od 10 godina jer je nekolicina ljudi vidjela kako živi siročad u Tanzaniji te su htjeli učiniti neku promjenu. Zahvaljujući donacijama uspjeli su podignuti sirotište sv. Ante u kojemu je danas 60-ak djece o kojima svakodnevno skrbe dvije časne sestre. Časnim sestrama kroz cijelu godinu u pomoć pristižu volonteri koji nesebično daju sebe za boljitak sirotišta i djece u njemu.

Kako je sirotište osnovano na principu donacija, tako i danas radi na isti način te je sve ono što sirotište ima u njega došlo donacijama iz Hrvatske.

Upravo je iz tog razloga, jučer, 11. travnja 2021. Barbara skupljala dobrovoljne priloge za sirotište nakon svih svetih misa ispred đakovačke katedrale. Sav prikupljen novac ići će za potrebe djece u Tanzaniji.

Barbara se ovim putem zahvaljuje svim Đakovčankama i Đakovčanima, svim župljanima koji su se odazvali akciji te cijeloj župi Svih svetih, napose župniku Tomislavu Ćorluki bez čije pomoći ništa od ovoga ne bi bilo ostvarivo.

Ako niste u Đakovu, a želite pomoći možete uplatiti na račun BARBARA VARGIĆ
IBAN: HR5723400093219982297
Obavezno u opis plaćanja napisati Donacija za Kolajnu ljubavi.

Igor Kretonić
Foto: Josip Kazalicki/Đakovo foto i video