U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u četvrtak 11. svibnja održat će se finale tradicionalnog najstarijeg izbora pod nazivom Kraljica Zagreba.

Kandidatkinja koja postane Kraljica Zagreba, imat će priliku boriti se za titulu Kraljice Hrvatske u Rovinju te nakon toga za titulu Kraljice svijeta.

Pobjednica će kući otići i s brojnim nagradama, a među ovogodišnjih 12 finalistica našla se i 17-godišnja Đakovčanka, Laura Aleksa.

Laura je učenica Srednje medicinske škole, koja je uz to završila i privatnu glazbenu školu sviranja i pjevanja te svira klavir.

Za sebe kaže kako jako voli modu i modeling te se u tom poslu vidi u budućnosti, a upravo joj je modeling i pružio priliku da se natječe za titulu Kraljice Zagreba jer su ju na sudjelovanje pozvali upravo dok je nosila jednu reviju. Voli svirati, pjevati, putovati i upoznavati ljude, a veliku podršku ima u svojoj obitelji.

Pitali smo ju kako je to biti među finalisticama u utrci za Kraljicu Zagreba:

“Smatram da je konkurencija vrlo jaka ove godine i da nikome neće biti lagano okititi se lentom kraljice Zagreba. Za mene je već veliki uspjeh što sam u samom finalu i drago mi je što sudjelujem. Ovo je jedno jako lijepo iskustvo, upoznala sam predivne ljude i stekla nova prijateljstva. Sam izbor održat će se 11. svibnja i već sada me pomalo hvataju nervoza i trema, ali pozitivna. S obzirom da sam ušla u finale, naravno voljela bih osvojiti ovu prestižnu nagradu, no i ako ne uspijem, bit ću jako ponosna na sebe, jer ulazak u finale ipak nije mala stvar.”

Čini se da će svibanj proći u znaku Đakovčanki, jer osim što se Laura natječe za titulu Kraljice Zagreba, za titulu Miss Universe Hrvatske natječe se još jedna Đakovčanka, Matea Blažević.

Igor Kretonić
Foto: Ustupljene fotografije