TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA ŠEST PROMETNIH NESREĆA
 
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na području PPRP Osijek.  
 
UPRAVLJALA AUTOMOBILOM NAKON ŠTO JE ISKLJUČENA IZ PROMETA
 
Na području Policijske uprave osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača osobnih automobila i tri biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola te jedan vozač osobnog automobila koji se odbio podvrgnuti alkotestu.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,25 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljena 56-godišnjakinja iz Đakova, koja je upravljala osobnim automobilom te joj je evidentirana koncentracija od 1,38 promila alkohola u krvi. Nakon isključenja iz prometa u 23,39 sati ponovo je zaustavljena u prometu. Upravljala je osobnim automobilom te joj je ovaj put evidentirana koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi. Vozačici je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 50.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 14 negativnih bodova.
 
U Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jučer se u 13,55 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač teretnog automobila, 38-godišnjak iz Tvrđavice, uslijed neprilagođene brzine kretanja udario je u zadnji dio vozila koji se kretao ispred njega. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,32 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U nadzoru prometa jučer je u 21,40 sati u Belom Manastiru zaustavljen 34-godišnjak iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobil za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo