Nakon napornih priprema i odrađenih generalnih provjera, pred HNK Đakovo Croatia je otvaranje nove sezone Treće nogometne lige Istok. Crvenoplavi na Pazarištu dočekuju momčad Čepina i bit će to pravi pokazatelj s kakvim snagama jedni i drugi ulaze u novu sezonu.

Što se domaćina tiče, još uvijek su svježi dojmovi o grčevitoj borbi za ostanak prošle sezone i to Đakovčani nikako ne žele ponovno proživljavati.

Izrazito loša jesen umalo je skupo stajala đakovačkog trećeligaša, dok je proljetni dio prvenstva bio pokazatelj kako bi to trebalo izgledati u sezoni koja je pred nama.

Kombinacija kvalitetnih iskusnih igrača i mladih juniora koji su već proljetos iskoristili prilagodbu i dokazali da se na njih itekako može računati, uz nekoliko pojačanja zalog su ipak za manje turbulentnu sezonu.

Proteklog vikenda obje momčadi odigrale su “generalke”. HNK Đakovo Croatia ugostila je sportske prijatelje Graničar iz Županje i s pogocima Ljulja i Šimića upisana je pobjeda rezultatom 3-0 dok su Čepinčani na gostovanju kod Bedema u Ivankovu poraženi s 3-1, ali to itekako treba uzeti s popriličnom dozom opreza jer su sve četiri ekipe igrale u kombiniranim postavama. Ono pravo dolazi nam za vikend i tek nakon odigranih prvih 90 minuta moći ćemo ozbiljnije analizirati s kakvim snagama raspolažu navedene momčadi.

Iz svega navedenog, možemo zaključiti od kakve je važnosti ovaj dvoboj za našu momčad. Stoga, pozivamo sve navijače, simpatizere Crvenoplavih i ljubitelje nogometa općenito s područja Đakova i Đakovštine da dođu u subotu na Pazarište podržati naše momke.

Treća NL Istok, 1. kolo: HNK Đakovo Croatia – NK Čepin, subota, 19. kolovoza, 17:30 sati.

Izvor|Foto: HNK Đakovo Croatia