TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

3. KOLO

Đakovo – Igralište Đakovo. Gledatelja: 300. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Pomoćnici: Ivan Janić (Ilok) i Marko Nikolić (Županja). Strijelci: 1:0 Bošković (9.), 2:0 Grgačević 69.), 3:0 Burazin (76.).

ĐAKOVO CROATIA: Nevistić, Dogan, Kolak, Bošković (80. Klemen), Duje Batinić (65. Valentić), Grgačević, Ljuban Ivić (80. Bionda), Domagoj Ivić, Galičić, Ante Batinić (57. Burazin), Gudelj (57. Galešić). Trener: Hrvoje Bušić.

VALPOVKA: Vranjković, Kalem, Čavar (56. Mitić), Vučički, Crnčan (65. Vinogradac), Pfeifer (74. Đurković), Vidaković (46. Sabo), Parmačević, Mutshaus, Stanić (56. Magić), Molnar. Trener: Goran Brkić.

Nogometaši Đakovo Croatije danas su odigrali odličnu utakmicu, jednostavno u momčadi nije bilo slaboga mjesta. S obzirom na prikazanu igru u prvom poluvremenu, domaće vodstvo od 1:0 je premalo s obzirom na sve prilike koje su Đakovčani imali. No, krenimo redom!

 Prvu priliku i vodstvo Đakovčani su ostvarili u devetoj minuti, Uigranu akciju iz kornera započeo je Ljuban Ivić koji kratko dodaje do prezimenjaka Domagoja koji vraća loptu, a Ljubanovu točnu ubacivanje došlo je do Tomislava Boškovića koji glavom pogađa suprotni kut.

Ovaj gol dao je krila domaćim koji su vršili stalni pritisak i stvarali izgledne prilike. U 15. minuti Ljuban Ivić iskosa s desne strane ubacuje lopta koja ide pod samu prečku. Valpovački golman krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Deset minuta kasnije na lijevoj strani Domagoj Ivić solo akcijom došao je do ruba kaznenoga prostora, ali njegov udarac završava u naručju valpovačkoga golmana. Dvije minute kasnije Ljuban Ivić s druge strane upućuje snažan udarac, ali ponovo golman Vranjković izbacuje loptu iznad prečke. U 31. minuti Dogan se našao u prilici, ali na desetak metara nije najbolje zahvatio loptu koja završava u valpovačkom bloku. U 42. minuti Valpovčani su ostali s igračem manje jer je drugi žuti karton zbog prekršaja nad Domagojem Ivićem dobio Matija Kalem. Do kraja prvoga dijela Đakovčani su imali još nekoliko izglednih prilika koje su kreirali Dogan i Domagoj i Ljuban Ivić.

U nastavku utakmice ritam je splasnuo, ali su Đakovčani i dalje gospodarili terenom. Ipak, i gosti su zaprijetili domaćem golmanu. Hrvoje Crnčan snažno je šutirao s ruba kaznenoga prostora, lopta je išla pod samu prečku, ali pouzdani Nevistić još je jednom pokazao svoje kvalitete i loptu izbacio u korner. U 62. odlični Dogan krenuo je u solo akciju prošao je nekoliko protivničkih igrača, ali je na rubu kaznenoga prostora srušen. Slobodan udarac izveo je Duje Batinić, međutim, lopta je završila na vratnici.

U 69. minuti Đakovčani su postigli drugi pogodak. Idejni začetnik akcije ponovo je Dogan koji je na desnoj strani uposlio Domagoja Ivića. Đakovački napadač ubacio je točnu lotu u kazneni prostor gdje se našao Tomas Grgačević koji glavom pogađa protivničku režu. Gosti su protestirali u 73. minuti jer su smatrali da je sudac Kurtović morao dosuditi kazneni udarac za njih, međutim, osječki sudac samo je odmahnuo rukom da se utakmica nastavi. I ponovo je u akciji za treći domaći pogodak sudjelovao danas najbolji igrač susreta Domagoj Ivić. Preciznom loptom na drugoj je vratnici pronašao Dinu Burazina koji je imao lagan zadatak – plasirati loptu u nezaštićenu mrežu. U 78. minuti gosti su mogli do počasnoga gola, ali udarac glavom Igora Vučičkoga završio je tik pored vratnice.

Do kraja susreta, Đakovčani su mirno priveli utakmicu kraju i došli do  više nego zaslužene pobjede koja ih dovodi u sam vrh. Nakon tri utakmice Đakovo Croatia ima sedam bodova, a u sljedećem četvrtom kolu očekuje ih teško gostovanje u Požegi.

Izvor: Miro Šola

Foto: Arhiva